joi, 6 iunie 2013

La botez cu apa clientului

Hai noroc!

Sa luam o gura de apa si sa punem restul la incalzit! Deci e pe bune! O colega e nasa de botez peste doua saptamani si a fost sa se "inteleaga" cu preotul care performeaza respectivul ritual crestin... Asa ca l-a intrebat, cum se si face, de altfel, ce trebuie sa aduca. Si a urmat o lista scurta, dar foarte faina:
- 4 metri de panglica,
- 4-5 sticle de sticla (citat) pentru apa sfintita,
- 30 de litri de apa calda.

Nici nu stiu cu ce sa incep, asa ca o iau in ordinea numerelor de pe tricou. Luati un ghem de sfoara, de exemplu, derulati 4 metri din el (daca are atat...) pe podea si priviti... Ce ati putea face cu 4 metri de panglica si un copil de juma' de metru? Cate funde sa-i faci panglicii ca sa nu atarne pe jos? Legi buchet copchilu', parintii, nasii si juma' din invitati cu o panglica de 4 metri! Sau foloseste juma' de metru si restul o pune in barlog, pentru serile singuratice cand se joaca cu panglici, prosoape de la inmormantari, tone de coliva stricata si sticle (de plastic) de ulei?

Ceea ce ma duce la sticlele de sticla pentru apa sfintita. Nu ma pricep la metodele de stocare ale apei sfintite, dar imi aduc aminte perfect de pet-ul de bere Bergenbier, care are nush-ce calitati care impiedica dioxidul de carbon din bere sa iasa prin peretii sticlei de plastic. Oricum suna fain, sticla de plastic, sticla de sticla... Deci probabil ca sticla de sticla, spre deosebire de cea de plastic, impiedica sfintenia acumulata in apa sa se disipeze prin peretii sticlei?!

Dar oricum, faza cu 30 de litri de apa calda mi s-a parut foaaaaarte tare! Pe bune acuma! Taxa de botez e 200 de lei. O fi doar pentru inchirierea cu ora a lacasului (stiu ca suna rau si imi place!) si pentru recitatul din cele sfinte, da' ar putea sa ceara 10 lei in plus pentru apa calda, ma gandesc... Ca logistica e data dracu'! Pleci cu apa de acasa in 6 bidoane de 5 litri, d'alea de apa plata. Cat de tare o incalzesti ca la momentul botezului sa fie ok? Termodinamica ne zice cate grade pierde apa calda pe ora, stocata intr-un bidon de plastic? O fi mai bun un pet de sticla decat o sticla de plastic? Si ce faci? Daca botezul de dinaintea ta nu s-a terminat inca? Si mai trebuie sa astepti... Faci un foc in curtea bisericii s-o tii calda? Stai cu bidoanele la piept (impreuna cu surorile lor, hehe), infasurate in paturi, sa le tii calde? 

WHAT THE FUCK!?!? BAAAA!!! Daca nu sunteti in stare sa incalziti un cazan de apa, cum vreti sa va creada dreptcredincioaselecubaticlagura ca sunteti mai tari ca aia care incalzesc mii de cazane de smoala si le tin asa, turate, de mii de ani, pentru desfatarea termica a celor nebotezati, de exemplu?!?! Mai puneti 10 sau 50 de ochi de drac pe langa aia 200 pe care-i luati sa aduceti un suflet pur la cele sfinte si sa-l feriti de IAD si incalziti-va singuri apa! Ca nici la carciuma nu ma pun aia sa vin cu apa calda de acasa ca sa-mi faca o cafea pe care o platesc! Ca nu va mai saturati...

Mama, ce m-am enervat...
Va pup, pa pa!

4 comentarii:

  1. tre sa inventam un termoplonjon portabil pentru retarzii astia, futu-i in cristosii lor de rupatori de piei de pe om..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ar fi mai ieftin sa aduci popa acasa sa faca botezu` ? Adica suni la biserica ... si ceri botez delivery ... si in 20 de min vine popa si baga din top ... si gata ! Il platesti ( eventual in bonuri de masa ) si le pa ... ce atata incolo-ncoace ? Sau un call 3g video uhm ar fi interesant ! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. noroc ca botezul a fost acum in miez de vara,...ca de era iarna...si mai greu cu bidoanele de apa calda ;-)

    RăspundețiȘtergere