miercuri, 14 noiembrie 2012

Noua bancnota tampon

'Mnaziua buna va doresc din toti rarunchii!

Deci am obosit cu chestia asta. Noua bancnota tampon. Si nu ma refer, cum ar putea crede rautaciosii, la absorbante zilnice sau lunare... Ma refer la tamponul intre femeile marginalizate si barbatii autoritari. O bancnota cu chipul unei femei pe ea ar fi o supapa numa' buna pentru cativa ani, sa se mai simta bine si doamnele...

M-au damblagit de cap pe toate canalele de comunicatie... Ei, nu chiar pe toate! E drept ca inca n-am primit niciun mass-sms care sa ma indemne sa sustin aceasta nobila cauza. Dar, preventiv, declar deschis: SUNT DE ACORD! VREAAAAU! 

Si am si o intrebare, cum de altfel imi si sta in fire: PE CINEEEE?! Pe bune acuma... In afara de Ecaterina Teodoroiu, pe cine? Ca e singura care mi-a venit in cap... Ana Aslan? :) Ca in rest... mediul in care ne invartim e populat aproape in exclusivitate cu Elene politice si o turma de maimute cu nume care provoaca ejaculari instantanee preadolescentilor si gauri in portofele babalacilor dornici sa-si reconfirme masculinitatea de mult apusa. Si in rest?

Ar mai fi ceva personaje literare. Mama lui Stefan cel Mare si Sfant? Ar merge pe aceeasi bancnota cu fiul, zic... Oricum, preferatele mele sunt Agripina si Fefeleaga. Si, in acest ton, propunerea mea pentru prezenta unei femei pe o bancnota romaneasca esteeeeee: O STATUIE ECVESTRA CU FEFELEAGA, CALARE PE BATOR! :D

Va pup, dragelor!

P.S.: Sper ca valoarea bancnotei sa fie mai mare decat cea a unui absorbant zilnic. Din motive de titlu, cum ar veni...

21 de comentarii:

  1. Aia da! Calare pe barda lu' Mihai Viteazu'... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Vitoria Lipan Ţăndărică. Bate la tobe cu baltage.

    RăspundețiȘtergere
  3. No! Sa inteleg ca-ti putem spune Vitoria d'acuma? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cîcat, mi-ai aflat secretul! Poți să vinzi chiloți de acum încolo.

      Ștergere
  4. aia din reclama la bonux. si sa scrie supt poza: "aia din reclama la bonux - 1954 - prezent". si pe spate reclama la detergent. ar fi o treaba... cand o fi bnr-ul pe cacat sa scoata bancnote cu reclame. un fel de bani care fac bani din publicitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. respectiv magda ca(ca) tone :)

      Ștergere
    2. I-ar bănui lumea de spălare de bani (sau pe bani).
      Ar fi mai reprezentativă mătuşa din Italia care trage ca nesimțita de cearșafuri.

      Ștergere
  5. Bha eu zic sa puna organul femeiesc pe bancnota ..ca oricum se duce pe organul sexual masculin ca tot ban reprezinta si vorba aia... banii vin si se duc pe pula ! Ca estem majori toti ( cred ).

    RăspundețiȘtergere
  6. La fel de misogin ai ramas...
    1) Veronica Micle
    2)Herta Muller
    3)Hariclea Darclee
    4) Bilcescu Sarmiza (daca stii cine e...)
    5) Maria Tanase
    6)Martha Bibescu
    7) Otilia Cazimir
    etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HA! anonim(a)... aceste cuvinte ne doare! Eeeeeu, misogin?! Probabil ca sunt intr-adevar misogin daca zic ca Veronica Micle s-a combinat cu Eminescu cat timp era inca maritata cu profu' ei, nenea Micle, cu 30 de ani mai mare decat ea. Minunat exemplu de pus pe bancnota... Ca oricum, in afara ca a fost cu nea' Mihaita nu stiu cu ce se remarca.

      Ștergere
    2. Conteaza! L-a facut suficient de nefericit incat sa scrie multe poezii de analizat pe la examene :) Daca scapa si ea de bou' de barbat-su mai des, sa-l fericeasca pe Mihaita, nu mai aveau astia atata bataie de cap cu flori albastre, scrisori si tei!

      Ștergere
  7. Se vede ca nu ai citit nimic despre ea, altfel stiai de legatura ei cu Caragiale (puteai sa folosesti aceasta informatie in incercarea jalnica de a imi demonstra contrariul...sau sa iti demonstrezi tie, cine stie..)
    Veronica Micle este modelul meu de femeie, de asta si detine locul I in acel mic clasament:
    a fost o femeie remarcabila, cu o minte sclipitoare si cu un talent deosebit. Te invit sa te documentezi, nu poti sa denigrezi o persoana cand nu stii efectiv cine a fost, ce a facut si de ce a fost obligata, nevoita sa faca unele lucruri pe care noi.. societatea aceasta minunata si imaculata le gasim rusinoase.
    "Vârful nalt al piramidei ochiul meu abia-l atinge…
    Lâng-acest colos de piatra vezi tu cât de mica sunt
    Astfel tu `n a carui minte universul se rasfrânge,
    Al tau geniu peste veacuri ramâne-va pe pamânt." (Lui X Veronica Micle)

    Dupa ce ai sa te documentezi... dupa ce ai sa citesti scrisorile ei catre Eminescu si poeziile pe care le-a scris ai sa poti spune ce ai spus..dar pana atunci NU...sau macar incearca sa supravietuiesti nisipurilor miscatoare pe care le creezi singur din cateva cuvinte scrise pe o "foaie"

    RăspundețiȘtergere
  8. oops! sa nu-ti plezneasca vreo vena pe frunte de enervare. stai incet, ca aici nu-i cercul literar al academiei, cu neni si cucoane fara alta ocupatie in viata decat sa analizeze toate increngaturile si implicatiile vietilor unor oameni de care 99% din restul lumii nici n-a auzit. pe bune acuma, n-am comentat calitatea literaturii scrise de veronica asta, chiar daca literatura romantica romana nu exista pe plan international...
    am executat un enunt banal. S-A COMBINAT CU EMINESCU IN TIMP CE ERA CASATORITA?! nu-i asa greu... in rest, faptul ca era fascinata de el si i-a scris un catraliard de scrisori si i-a dedicat alt catraliard de poezii, ma lasa nemuritor si rece, din punct de vedere al bancnotei romanesti imprimate cu chipul unei femei. dixit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa ma enervez? A nu, din contra m-ai facut sa zambesc. Dar noi nu vb de piata internationala, ci de Romania. Vorbim de bancnota noastra romaneasca, de oamenii nostri de valoare, de cultura si de istoria Romaniei. Nici nu am pretentia ca Veronica sa fie cunoscuta pe plan international sau chipul ei sa apara pe bancnota nu stiu carei tari. De ce chipul Veronicai ar trebui sa apara pe o bancnota? E foarte simplu: pentru ca a influentat creatia eminesciana, literatura romaneasca prin poeziile ei, dar si prin cenaclurile literare pe care le dadea la ea acasa pana cand a murit Micle. Plus a fost o femeie integra, care a luptat cu societatea sec. 19. Ti-am spus ce ti-am spus pentru ca tu singur ai afirmat ca nu prea stii cu ce s-a remarcat, iar eu ti-am sugerat politicos sa te documentezi.
    Nu cumva ultimul tau cuvant e pentru tine? Tu ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iete! Integra! Si eu am divortat ca m-a inselat barbatul. Integrul de el!

      Ștergere
  10. ok! ma predau! veronica micle sa fie, aceasta adrian paunescu a literaturii romantice romanesti. ma dezic de statuia ecvestra a lu' fefeleaga si pe bator il facem salam, ca si asa vero e mai integra si mai luptatoare, de departe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si cu siguranta si mai aratoasa, ca pana la urma e si chestie de design...

      Ștergere
  11. Serios acum: Regina Maria?, ca a fost mai romanca decat multe romance neaose!

    RăspundețiȘtergere