joi, 22 decembrie 2011

Uniunea scriitorilor din Romania = multimea vida

Hai noroc!

Zicea acum ceva vreme un promo la radio despre nicinumaitinminte ce manifestare culturala, ca atata timp cat am televizor functional n-am nicio conexiune cat de vaga cu cultura. Eniuei, chestia care mi-a atras atentia este ca la respectiva manifestare ar fi urmat sa tina un discurs si, atentie, Presedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu!

Numa' putin... Nenea Manolescu nu era critic literar?! Un critic literar presedinte la Uniunea Scriitorilor ma duce cu gandul ca n-avem niciun scriitor demn sa fie presedinte peste confratii de pana... sau tastatura (mai modern punand problema). Uniunea asta a scriitorilor e o adunatura de zerouri, o multime vida, de au ajuns sa puna lupul paznic la oi?! Sau arbitrul presedinte la Asociatia Fotbalistilor. Sau patronul presedinte la Sindicat... Sau whatever...

Si oricum, cum se califica un critic literar drept bun sau prost? Tine de talent?! De studii si calificari? Asta cu talentul imi suna bine :D Talentatul critic literar Biciu Analfabetescu, par egzample... Si sa-l punem presedinte peste toate alea, daca tot e talentat!

Dixit!

3 comentarii:

  1. bueeey si ce 'scrie' criticul literar tot betisoare si cerculete is...deci plm...se includ prin excludere..

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu sa iti spun un banc tare
    d.c: ce face un oltean cand se plictiseste
    se dezbraca si isi pazeste hainele

    RăspundețiȘtergere
  3. :) sa si raspund, nu? :D
    Un homosexual in biserica, sopteste din public catre preotul care facea ture cu cadelnitza:
    Parinte, parinte! Va iese fum din poshetutza!

    RăspundețiȘtergere