sâmbătă, 21 mai 2011

Agentul economic cu codul unic de indentificare 4882685

Cum ziceam… Agentul economic cu codul unic de indentificare 4882685… S.C. Bunavestire S.R.L., J04 / 1811 / 1993… Bacau. Poate n-o sa va vina sa credeti, dar actionari sunt doi clerici ortodocsi (sotiile inaltilor prelati ai bisericii se numesc prelate?). Obiectul principal de activitate, conform clasificarii CAEN, Editarea cartilor. Exceptional de inspirat nume de firma. Poate ar fi fost mai in spiritul acestui nume deosebit o activitate de genul… agentie de stiri. Sau agentie de informatii... Serviciu de posta rapida (exclusiv pentru vesti bune, desigur…)?

Din vremuri imemoriale, preotimea a prosperat. Si-au facut firme? Cu atat mai bine. Macar platesc si ceva impozite la stat. Nu baga chiar tot la burdihan… Si daca tot e sa fie, ar trebui sa-si faca niste firme haioase, legate indisolubil de activitatile comerciale, productive sau de servicii prestate. Care este… sau care ar fi si-ar suna bine, parerea mea…

S.C. Sfintii arhangheli Mihail si Gavril S.R.L. – doi asociati, prestari servicii reparatii blitzuri, artificii de sarbatori laice si religioase, dresura de balauri, talmacire visuri si servicii diverse de magie la nunti, botezuri si parastasuri.
S.C. Inaltarea S.N.C. – companie de curse aeriene charter, aeromodelism, planorism, zmeie, bungee-jumping, parasutism si parapantism viteza in coasta.
S.C. Cei 40 de mucenici S.A. – fosta fabrica de panificatie si patiserie, privatizata prin metoda MEBO, prin achizitia actiunilor de catre cei 40 de salariati.
R.A. Nasterea Domnului – maternitate pentru baieti.
S.C. Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul S.R.L. – abator (nu cred ca e nevoie sa dezvolt)
S.C. Schimbarea la fata A.F. – Salon de cosmetica supervizat cu blandetea si vigilenta caracteristica de doamna prelata.
P.F.A. Teoctist (P.F.A. like in persoana fizica autorizata, nu Prea Fericitul Anterior) – demolari profesionale.

Daca tot am ajuns la sarbatori, nu ma pot abtine (si nici nu vad de ce as face-o) sa nu citez o pleiada de sfinti care m-au induiosat numai cand m-am gandit la ce copilarie nefericita trebuie sa fi avut. Intr-un fel, cand esti obiectul mistourilor legate de numele tau, iar, iar si iar again, nu e de mirare ca te retragi din societate si ajungi la experiente mistice, revelatii religioase si alte chestii d’astea din sfere inalte, inaccesibile mirenilor, care, in cele din urma, au darul (daca nu altceva, macar asta) de a te propulsa in calendarul crestin ortodox. Ingrati parinti… si haiosi, in acelasi timp… daca le-au dat asa nume… Deci… citez: Sf. Mc. Teopempt, Cuv Sinclitichia, Cuv. Varsanufie, Sf. Ier. Mart. Teofilact (cu Biffidusss Essenssisss), Sf. Mc. Hrisant, Sf. Mc. Eupsihie, Sf. Ap. Sosipatru, Sf. Mc. Acachie, Sf. Mc. Metodie, Cuv. Lampadie, Sf. Mc. Evdochim,, Sf. Mc. Evsignie, Sf. Mc. Evplu, Sf. Mc. Fotie, Cuv. Clodoald, , Sf. Mc. Evlampie, Sf. Mc. Chelsie si Protasie (oare o sa ajunga Protasov antrenor la Chelsea?), Sf. Mc. Ermoghen si Eugraf, Sf. Prorooc Agheu (aka A.G.) si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista si favoritul meu, Sf. Mc. Panfutie. Haiosi parinti, cum ziceam.

Bibliografie: www.mfinante.ro si www.calendar-ortodox.ro , site care are un home page evlavios si simpatic in acelasi timp, prin alaturarea de termeni. Iiiiiiiigzampelz: “Minunat este Dumnezeu întru sfintii Lui.” (Psalm 67, 36); Scriptul de calendar pentru webmasteri, cu 5 variabile de design, care are un link (new window) catre fisierul corespunzator audio mp3 de sinaxar al zilei, a trecut de 190 utilizatori [ianuarie 2008].;
Acest site de calendar crestin ortodox a fost creeat prin osteneala mai multor persoane. Daca l-ati gasit folositor, pomeniti-i la rugaciunile voastre si pe cei care au ostenit si ostenesc: Mihaela – care a copiat cu migala listele de sfinti ale fiecarei zile din Mineiele pe lunile mai-decembrie, Mihaela (o alta) – care a tradus (si traduce) vieti de sfinti din engleza si din franceza, Cosmin – care si el a tradus (si traduce) din engleza vieti de sfinti, Luminiţa – care si ea a tradus (si traduce) din engleza vieti de sfinti, Ştefania – care a lucrat cu migală face trecerea la diacritice româneşti, Anca – lucreaza cu migala la trecerea in diacritice românesti, Emanuel – care lucreaza la noua varianta a sitului, în PHP si, din nou cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, pr. Iulian – designer si webmaster.
lol, ca sa zic asa
Daca doriti sa contribuiti, sistematic sau ocazional, la îmbogatirea acestui calendar – proiect în cadrul Asociatiei Webmasterilor ortodocsi “OrtodoxRoNet” -, scrieti preotului Iulian Nistea la adresa inistea@yahoo.com.

Asociatia Webmasterilor ortodocsi rulz! Sf. Muc. Networchie face tumbe in mormant, I guess.

P.S: Amin.

2 comentarii:

  1. bre, eu am Sc. Miloaga. SRL - momentan fictiva, dar caut invenstitori. te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  2. In cel mai fericit caz ma bag la on Joint. Joint Venture, adica. Te ajut cu S.C. Shomeru S.R.L., ca sa putem servi de exemplu negativ in echipa :D

    RăspundețiȘtergere