sâmbătă, 21 mai 2011

Ins(ane)tantanee romanesti...

Mneatsa

Prin natura job-ului pe care il execut in mod platit si fara prea mare entuziasm, bantui. Respectiv, umblu prin tara. Prin mai toata tara. Zilele trecute, ieseam din orasul Targu Neamt spre Suceava. Taman la iesire, pe un damb falnic, se inalta un liceu cu aspect… hmmm…. fara nici un aspect. Arata cam ca o darapanatura spoita. Ce mi-a atras atentia a fost numele liceului. Colegiul tehnic “Ion Creanga”. A trebuit sa trag pe dreapta sa meditez. Oare pe o raza de 50-100 de km in jurul urbei nemtzene nu s-a nascut in ultimii 2000 de ani nici un inginer care sa merite cat de cat o asemenea onoare? Adica… totusi… e colegiu tehnic… TEHNIC! Sau te pomenesti ca specializarile in care sunt scolaritatzi blondutzii din zona sunt atat de indisolubil legate de lumea humuleshteana ca n-au avut de ales?… Sectii si specializari: ‘Legatorie de ceasloave – cu specializarea omorat mushte (an terminal)’; ‘Acordat buhaiuri’; ‘Impletit motocei – an terminal: motocei persani (pentru pisicile cu acelasi nume)’ si, bineinteles, pentru a onora numele patronului spiritual, ‘Zambit la soare – an terminal meteorologie/hidrologie aplicata’.

Deci… sa’nebunesc! Daca un colegiu tehnic se poate numi Ion Creanga, inseamna ca se deschid posibilitati nelimitate… Si chiar si asa, s-ar putea intui macar o legatura vaga intre nume si specializare…
Colegiul Sanitar ‘Mihai Eminescu’ – specializare dermato-venerice.
Liceul Industrial de Masini Unelte ‘Adrian Mutu’ – specializarea Aston Martin, unealta de spart tarla de gagici.
Grupul Scolar pentru Industrie Usoara ‘Traian Basescu’ – specializare confectioner carpete cu rapirea din serai si blugi Pyramid (pour les connaisseurs) (FARA POLITICA!!!).
Colegiul National ‘Laszlo Tokes’ – fara specializare, e suficient ca-i national.
Care este. Cu diverse ocazii voi mai impartasi din minunile patriei noastre dragi. Ceea ce va doresc si dvs, pe aceasta cale virtuala.

Mnalarevedere!

P.S. (ca era sa dau ‘publish’ unui text virgin de injuraturi…) Oare in cate secunde pot ajunge la Mach 3 dupa ce opresc masina in centrul orasului Strehaia si urlu din toata inima “SA-MI SUGA PULA LEO DE LA STREHAIA!!”?

4 comentarii:

  1. aici trebuie sa intervin, nu ma lasa constiinta ADN-ului meu moldovenesc. Ion Creanga a fost tehnic in metoda lui de a scrie si de face prostii. daca iei Amintiri din copilarie din punct de vedere technic, ai sa vezi cata tehnica zace acolo.
    si apropo, nu stiu daca ai observat, Moldova a dat numai oameni cu vedere artisica : ion creanga, eminescu, dimitrie cantemir etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, da... Stiu eu un inginer la piatra neamt cu care am facut o instalatie care a durat vreo luna de zile. mare tehnician. si aprig bautor! to' respectu'! si nici pic de simt artistic!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. As I was saying..
    Menelistu meo preferat ieste leo dă la strehaia so please be nice!

    RăspundețiȘtergere
  4. I AM being nice! You wouldn't want to see my mean side about this fucking retarded cock sucking gypsy bag of shit! :D And I sincerely hope you won't send his entire fan-club in black Mercedes-es and Beemers to chase me with ninja swords and rubber bullets guns, 'cause I'll play them some Mozart and drown them all in... Spurcata (doh!)...

    RăspundețiȘtergere