vineri, 20 mai 2011

Mic tratat de economie aplicata – pretul la oo.

Mnaziua.

Pentru azi am avut de pregatit o analiza economica legata de eficienta investitiilor, resurse necesare productiei si rezultatele acesteia in raport cu resursele. Altfel spus… cat costa sa faci un ovul si respectiv un spermatozoid!

Destul cu vorbele mari. Sa trecem la chestii mai concrete. O femeie se screme o luna de zile (la capitolul scremut intra dureri de cap, de burta, mofturi, PMS, istericale, plans fara motiv, depresii din senin si, in cazul in care porcii de barbati raman insensibili, se poate ajunge si la simulari de sinucideri in masa) sa faca un ou. Din care, cu ceva noroc si zestre genetica, poate sa faca doi pui… Resursele investite sunt…. respectabile. Tampoane, Nurofene, si cand nimic nu mai merge, mareatza si distrugatoarea de cupluri, terapia prin shopping. Gainile care cotcodacesc dupa ce fac un ou sunt soft. Cucoanele urla si se isterizeaza 5 zile inainte si 5 dupa. Si ca si cum nu ar fi suficient, mai curge si sange din ele. Daca un barbat ar sangera 5 zile pe luna vreme de cativa ani, ar muri cu siguranta. Da’ femeile, nu!! Numa altii au noroc… Sa nu ne lamentam, totusi… Ajungem la un total de?… 50 de lei? 25? Hai, 10! 10 lei oul. Notam…

Barbatii, pe de alta parte… Ce investesc? Cativa lei intr-un Hustler, ceva… Sau una d’aia ungureasca, ca-s mai hard… Ca sa nu zic de net… Cat sa insemne? 2-3 tampoane? Hai, 10 (ZECE!). Fac io cinste. Bat o laba… siiii… ce sa vezi?!?!?! 300.000.000 de oua!!!!! TREI SUTE DE MILIOANE! E ca si cum ti-ai trage o laba si dup’aia ai sta degeaba 300.000.000 de luni, asteptand femeia sa te ajunga din urma. Asta eficienta, taticule!! Pretul? 10 lei e bine? Io zic ca merge… Raportul? EXACT! 0,0000000(3) Lei.

Cam asta e raportul intre pretul oului la femeie si la barbat. Si ca o idee de final… Daca un barbat poate produce CEL PUTIN 300.000.000 de oua pe zi, teoretic, cu o tehnologie bine pusa la punct, poate valorifica ouale a 300.000.000 de femei pe zi. Cu un ciclu menstrual de 28 de zile (desi…. dracu’ le mai stie ritmul…) ar insemna ca la o populatie feminina de 2,5 miliarde, un singur barbat s-ar plictisi ingrozitor. Asa, nici dracu’ nu se mai plictiseste, fi-v-ar neamu’ de ras!! Sa mai bem un Jack… Hy noroc!

PS (ca am vazut ca se poarta) Nu-s misogin! Sunt contabil :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu